Eixida 27 de octubre, World Press Photo + Cualladó: Gente y Lugares.

Aquest mes realitzarem una eixida diferent, en un ambit mes cultural visitarem 2 exposicions de les multiples que hi ha aquest mes a València, d’una banda el world press photo i per una altra la retrospectiva de Gabriel Cualladó que s’exhibeix actualment en la nau. 

World Press Photo

 

El World Press Photo és la mostra més prestigiosa de fotoperiodisme mundial, que aconsegueix enguany la seua setena edició a la ciutat. Les fotografies estan organitzades en diferents categories que abasten totes les realitats vitals i els fenòmens socials, culturals, econòmics i naturals. Així, World Press Photo València ofereix al públic informació per a la reflexió i per a entendre els esdeveniments del moment.Aquesta exposició está organitzada per la fundació chirivella soriàno i s’exhibeix en el palau del mateix nom, situat en el barri del carme de València.

Gabriel Cualladó

 

 

Gabriel Cualladó , natural de Massanassa, va formar part del Grup AFAL i del moviment de renovació de la fotografia a Espanya en la segona meitat del segle XX.

Va ser el primer fotograf guardonat amb el premi nacional de fotografia.

La seua producció fotogràfica es mou entre els retrats de proximitat de familiars, reunits i veïns (no hi ha fotografies d’estudi amb fons blancs), els llocs per on va passar la seua vida, i les fites d’alguns d’aquests espais, com els transeünts de París o els venedors del rastre de Madrid, en contrast amb les escenes rurals d’Astúries i els habitants de l’Albufera o Massanassa.
La seua importància radica en la no urgència del seu treball fotogràfic, aspecte que ho converteix en un fotògraf important i necessari. La pausa de la seua mirada queda reflectida en uns centenars de fotografies que evoquen un temps perdut i una transició de la dictadura a la democràcia i des d’un poble de províncies a la capital d’Espanya, en un període transcendental del nostre país.
En la meua opinió es tracta d’un fotograf essencial per a comprendre la fotografia contemporanea, sent segun els seus coetanis, el mes destacat d’una epoca brillant per a la fotografia espanyola.

Visitarem totes dues exposicions el proxim diumenge 27, és una gran oportunitat per a comprendre el llenguatge fotografic de la mà dels millors mestres.