Eixida fotografica a Bellús

Hola a tots!

Teniu ganes de fer fotos? Perquè anem a explicar-vos la primera activitat de l’any del Foto Fòrum, l’eixida fotogràfica a Bellús.

Quin tipus de fotografía farem?

Aquesta és una eixida on farem fotografia de natura, començarem per l’estret de les aigües i a continuació anirem al pantà, farem algunes fotos i acabarem esmorzant en el faro, on tenim una taula reservada.

Que he de portar?

Sobretot roba d’abric, acudirem molt de matí per a practicar l’efecte seda en l’estret, com hi ha molta humitat és hivern i no ens mourem molt, convé anar abrigats, també és interessant portar trípod aquell que ho tinga, si no, tampoc passa res, els que portem mes equip els compartirem.

Matinar tant un diumenge?

val la pena estar allí un poquet abans de les huit del matí (amaneixerá a les 8:20) jo personalment no sóc fotògraf de natura però he quedat molt content amb els resultats que he tret allí altres vegades, i el millor per a l’estret és aprofitar l’alba, no obstant això, per a qui no vullga alçar-se tan prompte, pot acudir a les 9-9:30 al pantà, allí es poden fer coses molt interessants ja amb el sol en alt

Pot fer-ho qualsevol?

Per descomptat, les fotos a baixa velocitat són mes senzilles del que pareixen, a banda per a això estem la gent mes veterana, per a ensenyar a qui esta donant els seus primers passos, a banda, la nostra eixida coincidirà amb la de l’associació de Xàtiva, aixo ens servirà també per a fer un esmorzar d’agermanament entre associacions i coneixerem gent que ens pot ensenyar molt. Vos adjuntem fotos fetes en els llocs que visitarem en esta època de l’any, perquè vegeu que es pot fer allí.

En resum

Quedarem per el grup de telegram en algun punt del poble, per a eixir junts, sobre les 7:30 del matí, anirem a l’estret i estarem vora una hora fent fotos per acabar en el pantá, on es poden incorporar aquells que no vullguen matinar tant, alla estarem un bon rato més, i acabarem esmorçant en el faro, despres ja cadascu pot fer la seua marxa, encara que alguns anirem per el nostre compte a Canals, a fer fotos de la foguera.

 

Ens agradaria que confirmàreu quan abans quants vindreu, perquè tinguem una aproximació a l’hora de reservar taula. Açò és tot, espere que ens vegem el pròxim dia 13 i feliç any!!

Cronica de la fira de Entitats

El passat 9 de desembre realitzem des de Foto Fòrum Castelló la nostra primera activitat enfocada a donar-nos a conéixer en el poble, la primera marató fira de Santa Llúcia. Abans que res molt contents amb la participació, que va superar les nostres expectatives, 24 participants, entre els que es trobaven diversos membres de l’associació, així com visitants d’agrupacions amigues com AFCA (canals) AFSA (Xàtiva) AFOSUMA (Sumacarcer) i el fotoclub almussafes, acostant-se també gent de poblacions com Corbera, Alfafar, Albalat de la Ribera i Alaquas.

fotografia de Joanjo Puertos

 

Destaquem l’ambient festiu, als coneguts que ens comentaven que hi havia molta gent fotografiant la fira, prenent instantànies que poquet a poc a través de les xarxes socials anirem compartint amb tots vosaltres.

Una altra cosa que va sorgir va ser el photocall amb ambient nadalenc que muntem per a l’ocasión,, molta gent es va animar a ser retratada pels socis i ja tenim els resultats disponibles en les xarxes socials.

 

I ja per al final deixem el fallo, acompanyant nostre president Carlos Navarro, va estar Horte Gomez com a representant de l’ajuntament, i Edu Francés, fotògraf documental

 

fotografia de Joan Miquel Galve
fotografia de Joan Miquel Galve

En la secció fira va guanyar Pablo Llácer, emportant-se l’accèssit Juan Alberto Marco

 

FINALISTES

 

 

Accesit Juan Alberto Marco

 

1er Premi Pablo Llacer

 

Els premiats en la secció poble van ser Lorena Gilabert amb el primer premi i Alexandre Navarro amb l’accèssit

FINALISTES

Accesit Aleixandre Navarro

 

1er Premi Lorena Gilabert

 

 

 

I fins a ací la crònica del que va ser el nostre primer any en la fira, només esperar que siguen moltes mes i que ens ho passem tan bé com a en aquesta ocasió

Que es una marató fotogràfica?

Que esteu organitzant??

Aquest 9 de desembre, amb motiu de la fira de Santa Llucia, des de Foto Fòrum Castelló volem llançar el nostre primer gran esdeveniment per a tot aquell que vullga participar, una marató fotogràfica, entenem que molts dels socis estan donant els seus primers passos en la fotografia i potser el terme els done una sensació de vertigen o no es vegen capacitats per a participar, per això vull redactar este article, amb la intenció d’aclarir dubtes, que sapieu en que consistix una marató i que participeu, amb la intenció que siga el que es pretén, una activitat lúdica amb el principal propòsit de gaudir de la fotografia.

Que es exactament una marató fotográfica?

Una marató fotogràfica és un esdeveniment en què en un lloc determinat i amb un limit de temps, tot aquell que ho desitge pot eixir a fer fotos, amb la llibertat creativa que ell mateix determine, passat este temps, s’acosta a l’estand de l’associació, on ens descarreguem les fotos perquè el jurat trie les que mes els agraden, triant al guanyador de cada categoria, i quedant-nos amb les mes chules per a fer una exposició gràcies al patrocini de l’ajuntament.

Competició? si, pero no tant.

El primer és que ningú esta obligat a competir, de fet, en esta primera edició hem decidit atorgar uns primers premis pràcticament simbòlics, amb la idea que la gent estiga mes preocupada de divertir-se amb la camera que de guanyar cap premi, cadascú pot anar per lliure, o en grup, prenent-se’l com una eixida fotogràfica, si després resulta que la teua foto és la millor de totes les que s’han pres, escolta! això que t’emportes!

Pero es que jo no tinc una supercamera, apenes acabe de escomençar en aixo de la fotografía

Per això mateix decidim equilibrar la balança suprimint qualsevol alteració que no siga la de la mateixa camèra, ací no retoquem fotos fins a la sacietat, la foto va de la camèra a l’ordinador de l’stand, sense retocs, això equilibra la balança, a banda com ja hem dit, tractem de fomentar un ambient lúdic on el mes important siga participar, ja hi ha concursos mes seriosos on hi ha competivitat, en aquest tipus d’esdeveniments, el major premi són les fotos que t’emportes a casa, l’ambient de fraternitat entre concursants, i el que s’aprén anant a fer fotos en companyia.

Si este articule vos ha animat a participar, llegiu bé les bases i vos espere a tots el dia 9, i si aixína i tot no vos llanceu, encara que no participeu vos esperem igual, perquè disfruteu del dia i de les activitats que prepararem.

Una salutació i bona sort!!!

 

bases

 

preinscripció